Roliga och spännande golfbanor mellan Kalmar och Karlskrona

På dessa golfbanor ska du hitta roliga utmaningar och nya känslor i ditt golfspel.


Jag som bor i Söderåkra Torsås brukar träna och spela golf i Möre Golfklubb men du vet att det är inte rolig att spela golf i samma golfbana jättemånga gånger i rad när jag vill förbättra mitt golfspel i annorlunda situationer. Jag gillar nya utmaningar och det finns några gånger som jag åker till andra golfbanor för att hitta nya känslor i spelet. Och på den här artikeln ska jag beskriva om dessa spännande golfbanor som jag har spelat, som är:

Du som bor mellan Kalmar och Karlskrona eller du som har bara kommit som turist till Torsås och vill spela golf, skulle du vilja spela på dessa roliga golfbanor och blir en bättre golfspelare.

Våren är nära och inget bättre än att förbereda våra golfklubbar och organisera en kalender för att gå ut och spela golf.

Det första hålet i Möre Golf som är ett par 4-hål.
Det första hålet i Möre Golf som är ett par 4-hål.

 

Möre Golfklubb, en av södra Sveriges bästa banor! 

Den 18-hålsbanan var signerad av Tommy Nordström och invigdes i augusti 1991, och den breder ut sig över Möreslätten och erbjuder möjligheter till golfspel i sina stora upphöjda greenområden som har olika och roliga svårigheter, t.ex osynliga bunkrar, träd och vattenrisker.

Möre Golfklubb [www.moregk.se] ligger i samhället Söderåkra i direkt anslutning till E22 – 3,5 mil söder om Kalmar och 5 mil norr om Karlskrona. Hitta till Möre Golfklubb på den kartan…


Det sjunde hålet i Norra Kärr som är ett par 3-hål
Det sjunde hålet i Norra Kärr som är ett par 3-hål

Norra Kärr Pay & Play Golfbana 

Denna golfbana är en vackert belägen korthålsbana med 9 hål i en varierad omgivning, bland annat med en konstgjord sjö och konstgräs på greenerna. Banlängden varierar mellan 48 – 140 meter, vilket lämpar sig utmärkt för den som har begränsat med tid eller för den som vill gå flera varv och finslipa sina färdigheter.

Dessutom den bannan är det perfekta alternativet för nybörjaren och barn då inget grönt kort krävs. Det sjunde hålet är verkligen min favorit för att komma över sjön och gå direkt till green är en ganska rolig utmaning.

Norra Kärr Golfbana [www.norrakarrgolf.se] ligger 3 km i direkt anslutning till E22 söder om Bergkvara i Torsås kommun. Hitta till Norr Kärr på den kartan…

Cuatro emocionantes campos de golf en Kalmar län - Svea y PabloDu som kan spanska vet att golf är det mycket populär  i Spanien och varje år kommer cirka 2000 spelare från Spanien till Sverige för att spela golf.

Kanske tror du att det är inte många golfspelare men jag har skrivit samma artikel på spanska som heter ”Cuatro emocionantes campos de golf en Kalmar län” för att presentera dessa golfbanor i Spanien på min blogg Svea y Pablo.

På dessa golfbanor ska du hitta roliga utmaningar och nya känslor i ditt golfspel.
På dessa golfbanor ska du hitta roliga utmaningar och nya känslor i ditt golfspel.

Binga Golf

Mellan Ljungbyåns porlande ljud, de gröna träden och de böljande fälten finns den lilla golfpärlan – en nio håls Pay and Play bana som var signerad av Björn Magnusson och invigdes den 11 september 2004 som passar allt från den som inte sett en golfklubba till den mer erfarna golfaren.

Men låt er inte luras av det något korta avstånden som har den bannan, på Binga kan det tidvis förekomma ganska luriga vindar som gör att saker inte alltid blir som du tror, så det gäller att ha koncentrationen på topp, speciellt på 8.e hål där både vattnet till höger och vind kan vara riktigt elakt mot en ofrivillig slice. Detta gör att spelet ska bli roligt och intressant på riktig i dessa nio hål av varierande svårighetsgrad.

Binga Golf [www.bingagolf.se] ligger i samhället Ljungbyholm i direkt anslutning till E22 söder om Kalmar. Hitta till Binga på den kartan…

Det är lite synd att vara så svårt att göra en bra score men jag fortsätter envist komma tillbaka varje gång trots det.
Det är lite synd att vara så svårt att göra en bra score men jag fortsätter envist komma tillbaka varje gång trots det.

Emmaboda GK

Den otroligt vacker 18-hålsbanan är byggd i två etapper, de första nio hålen stod klara 1982 och de resterande nio hålen invigdes 1992. Banan slingrar sig naturskönt och utmanande längs med Kyrksjöns strand. Banan erbjuds en utmanande park och skogsbana för alla från nybörjare till proffs.

Jag har varit i Emmaboda GK flera gånger och det är lite synd att vara så svårt att göra en bra score men jag fortsätter envist komma tillbaka varje gång trots det. Jag har en vän som bor i Copenhagen och kommer varje år till den banan och han sa några gånger att den är den bästa golfbanan som han har spelat i Sverige.

Emmaboda GK [www.emmabodagk.se] ligger i samhället Vissefjärda som där avståndet från Karlskrona är 48 km, från Kalmar 55 km och från Växjö 73 km och från söder om Emmaboda 15 km. Hitta till den golfbanan på den kartan…


På dessa golfbanor ska du hitta roliga utmaningar och nya känslor i ditt golfspel. Detta tror jag ger dig den bästa förutsättningen för att spela bra golf på banor och blir en bättre golfspelare.

Har du spelat golf på några av dessa banor? vad tycker du om dem?

Jag hoppas att du ska testa dessa golfbanor och hitta nya utmaningar eller nya känslor i dit golfspelet.

Pablo

Annons

4 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s